Yhdistyksemme tämän toimintakauden suurtapahtuma oli mestariopettaja Koka Fukushiman vierailu ja vierailun aikana järjestetty talviseminaari 9. - 11.3.2012, Kauniaisissa, Työväen Akatemiassa.

Kun päätimme järjestää seminaarin keskellä talvea, olimme tietoisia mm. materiaalien hankinnan haasteista. Tämän vuoksi valitsimme workshopeihin päämateriaaliksi koivua, ruokoa ja tuijaa. Noita materiaaleja oli saatavana helposti, lisäksi ne olivat myös edullisia eli ilmaisia, jos ei työtä lasketa.

Seminaari sai innostuneen vastaanoton myös rajojemme ulkopuolella, sillä 64 osallistujasta, 6 tuli Ruotsista, 4 Tanskasta, 2 Norjasta ja 2 Venäjältä sekä yksi Jerseystä, Sveitsistä ja Belgiasta. Suomalaisista 31 oli yhdistyksen jäseniä ja loput 16 yhdistyksemme ulkopuolelta.

Perjantain demonstraatiossa noin 140 vierasta seurasi silmä kovana Koka Fukushiman toinen toistaan upeampien asetelmien valmistumista. Asetelmia tuli yhteensä 11, joista kaksi oli perusasetelmien variaatioita ja loput vapaa-asetelmia. Vapaa-asetelmista yksi oli roikkuva ja viimeistään viimeinen suuri asetelma toi keväisen henkäyksen Kauniaisten Työväen Akatemian saliin.

Seminaarimme aikana sunnuntaina 11.3. tuli kuluneeksi tasan vuosi Japanin luonnonkatastrofista. Vuosipäivää muistimme sekä demon alussa hiljaisella hetkellä että sunnuntaina kun Ms Fukushima sytytti kynttilän uhrien muistoksi.

Seminaaripalautteissa todettiin mm., että tapahtuma oli hyvin järjestetty, paikka oli erinomainen, materiaalit olivat tarpeeksi haastavia ja että ilmapiiri oli lämmin ja inspiroiva. Koka Fukushimalta jokainen sai runsaasti palautetta omasta asetelmastaan ja me kaikki monenlaisia vinkkejä ja uusia ajatuksia kotiin vietäväksi. Lisää kuvia kuvagalleriassa.

Talviseminaari 2012 työryhmään kuuluivat: Elizabeth Asikainen, Helena Kajo, Aulikki Koria, Sari Mäntysola, Liisa Nurminen, Laila Perasto, Sinikka Puurula, Tuuli Salonen, Leena Teelahti, Heidi Wegelius ja Soile Viitanen. Tämän lisäksi järjestelyihin osallistui joukko aktiivisia jäseniä ja heidän puolisoitaan. Kiitos kaikille.

Allium, ruusu ja korte

Orkidea, protea ja korallikanukka