Share |

workshop2011_032.jpg

Kesäworkshop

Yhdistyksen kesäworkshop järjestettiin Ruotsinpyhtään Viirilässä edellisvuodesta tutussa ympäristössä lauantaina 20. elokuuta.

Workshopiin osallistui 10 innokasta jäsentä. Aamupäivällä ryhmät saivat vanhoja kalaverkkoja tarpeen mukaan. Tarkoitus oli verkkoja apuna käyttäen rakentaa riippuva asetelma. Verkot ripustettiinkin koivun ja omena- sekä kirsikkapuiden runkoihin ja käytettiinpä ripustuksessa pyykkitelinettäkin. Asetelmissa piti toteuttaa kaksi teemaa:  5-7 erilaista materiaalia (Sogetsu 4-5) ja väri (Sogetsu 3-8). Väriksi oli valittu vihreä. Näin syntyi kolme ryhmätyötä ja yksi yksilötyö.

workshop2011_036.jpg

Iltapäivällä kolme ryhmää rakensi samanaikaisesti järvikorsista polkua ”lammelle”. Yhdellä ryhmällä oli pitkiä kuivia ruokoja, toisella lyhyitä kuivia ja kolmannella ryhmällä oli pitkiä tuoreita ruokoja.  Ryhmille oli varattu pätkä puutarhan nurmelta, jonka toisessa päässä siinsi ”lampi”. Ryhmät tekivät työtä samanaikaisesti. Polku alkoi kuivilla pitkillä ja päättyi lammen rannalle tuoreilla pitkillä. Tuloksena syntyi erittäin harmoninen ja saumaton polku, jonka varrellakin oli pieni lampi. Työ ei päättynyt vielä siihen, vaan lampiin rakennettiin varatuista materiaaleista kelluva asetelma.

Kuvia työskentelystä ja valmiista töistä galleriassa