Share |

Prinsessa Takamadon vierailu 3.7.2010

HIH Prinsessa Takamado vieraili Suomessa 30.6. – 5.7.2010 Presidentti Tarja Halosen kutsusta.

gardenia02.jpg

 

Gosho gurumaan tehty sini-valkoinen asetelma ”Ystävyyttä kukkien välityksellä” toivotti Prinsessa Takamadon ja hänen seurueensa tervetulleeksi Gardeniaan yhdistyksemme ja II, Helsinki Chapterin järjestämään tilaisuuteen 3. heinäkuuta.  Prinsessa oli toivonut vierailuohjelmaan mm. Suomen ikebanistien tapaamista, onhan hän Ikebana International’in kunniapuheenjohtaja. Prinsessan delegaatioon kuuluivat mm. suurlähettiläs ja rouva Maruyama sekä suurlähettiläs Hisami Kurokochi (suurlähettiläänä Suomessa 1989 – 1992). (kuvia)

Ohjelma alkoi Liisa Nurmisen pitämällä demonstraatiolla ja I-HANA (kaunis kukka) workshopilla. (kuvia) Demonstraation jälkeen yhdistysten puheenjohtajat Elizabeth Asikainen (SSI ry) ja Pirkko Heiniö (II, Helsinki Chapter) johdattivat Prinsessa Takamadon ja hänen seurueensä tutustumaan Gardenian puutarhaan ja siellä oleviin ryhmätöihin. Torstaina puutarhaan oli jo tehty 3 isoa asetelmaa. Asetelmia olivat tehneet Liisa Nurmisen ryhmä sekä Helena Kajo ja Leena Teelahti. Kolmas asetelma oli Elizabeth Asikaisen johdolla Laila Peraston, Marja-Liisa Tammivuoren ja Soile Viitasen tekemä ”Fantasialintu”.

gardenia13.jpg

 

Gardenian pääpuutarhuri Katja Uski esitteli puutarhan Prinsessa Takamadolle. Puutarhassa Prinsessa oli erityisen ihastunut perennoihin ja puutarhan takana avautuvaan peltomaisemaan. Prinsessa kuvasi joidenkin asetelmien ja kukkien lisäksi myös ahkerasti kimonokoruaan mm. keltaisen maksaruohon päällä, japanilaisen puutarhan kivivirrassa ja Nami-asetelman pallossa.

Puutarhakierroksen lopuksi Prinsessa tutustui vielä vierailun aikana valmistuneeseen Helena Kajon johdolla tehtyyn Nami-asetelmaan ennen asettautumista ryhmäkuvaan ja workshopin annin tarkastelua.

gardenia19.jpg

 

Tilaisuuteen osallistui yhdistyksistä yhteensä 26 jäsentä. Koulukunnista edustettuina olivat Sogetsun lisäksi Ohara ja Saga Goryu. Prinsessa Takamado ja myös muut delegaation jäsenet olivat erittäin kiinnostuneita workshopin asetelmissa käytetyistä suomalaisista luonnon materiaaleista ja design maljakoista katsastaessaan asetelmia ohjelman lopuksi. Tilaisuudessa oli esillä ulkoasetelmat mukaan lukien 24 erilaista ikebana-asetelmaa. (kuvia

HIH Prinsessa Takamado sai lahjaksi II, Helsinki Chapterilta ja Sogetsu Study Groupilta Majamoon ”Aalto” tarjottimen. Vastalahjana yhdistykset saivat kauniit valokuvateokset ”The Nature of Japan 2000”.

Prinsessan vierailun jälkeen osallistujilla oli vielä mahdollisuus vaihtaa vierailukokemuksiaan aurinkoisena heinäkuun lauantaina upeasti kukkivassa Gardenian puutarhassa. (kuvia)

Tilaisuutemme valokuvaajina toimivat Katja Asikainen ja Antti Merivirta.