Share |

Tammiworkshop 30. - 31.1.2010

ryhmkuva31.1.20101.jpg

 

 

Kuvassa ylärivi: Mervi Kapri, Liisa Nurminen, Marjatta Mielonen, Eva Oittila, Helena Kajo, Heidi Wegelius, Kirsi Massinen Raija Waldonen, Mia Kankimäki, Aulikki Koria, Liisa Lahermaa, Taru Hakola, Kaija Hänninen, Sinikka Puurula, Eila Nyqvist ja Katri Jantunen. alarivi: Riitta Huttunen, Elizabeth Asikainen, Eira Ojala, Satu-Merja Jalas, Anja Auvinen, Marketta Forsell ja Liisa Kontturi.

Yhdistyksen vuoden 2010 toiminta alkoi perinteisellä tammiworkshopilla 30. – 31. tammikuuta Kalliolan kansalaisopistossa. Työpajoihin osallistui viikonlopun aikana yhteensä 27 jäsentä.punontavetajat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina keskityimme Sogetsun kesäseminaarissa 2009 teemana olleeseen lautanauhan valmistamiseen Liisa Nurmisen ja Helena Kajon ohjauksessa. Lautanauha oli suurimmalle osalle uusi tuttavuus kaiken kaikkiaan saati sitten ikebana käytössä. Kuvat puhukoot puolestaan mutta uskomme, että nauhojen valmistus ei jäänyt tähän yhteen kertaan.

Lauantain ohjelmassa oli lautanauhaseminaarikuvien lisäksi mahdollisuus tutustua ja analysoida myös 91th Sogetsu –näyttelyvalokuvia.Eila_Nyqvist

Lauantain päätteeksi Eila Nyqvist piti demonstraation sunnuntain workshopin aiheesta yksi asetelma – monta teemaa. Teemoiksi oli valittu ”kaksi tai useampi maljakko” (3 – 4), ”suorat ja kaarevat linjat” (3 – 7) ja ”vain lehtimateriaalit” (4 – 2) yhdeksi asetelmaksi. Sunnuntaina osallistujat saivat asetelmaa varten lehdiksi vaihtoehtoisesti mm. peikonlehteä, papyrusta, strelitzian, aspidistran, karhunheinää, New Zealand Flax (Phormium) ja  Blacktien lehtiä. Toiset käyttivät kahta maljakkoa, mutta joillakin oli jopa 5 eri maljakkoa. Näistä syntyi hyvin erilaisia asetelmia ja useamman teeman yhdistäminen koettiin hyvin haasteelliseksi. 

Sunnuntain iltapäivä vietettiin ryhmätyön parissa teemalla ”yksilötyö osana ryhmätyötä”. Ryhmien vetäjiksi oli valittu Elizabeth Asikainen, Helena Kajo, Liisa Nurminen ja Heidi Wegelius. Ryhmätyön päämateriaalit olivat vaihtoehtoisesti kanaverkko, hedelmäkennot ja paperi. Materiaalit eivät olleet kovin helppoja työstää mutta ryhmät viettivät mielenkiintoisen kaksituntisen ja lopputulokset on nähtävissä kuva-albumissa.