Share |

shuho_sasaki_tanssiryhma.jpgMs. Shuho Sasaki ja ikebana

Sapporo New Music Group ”Gun” ja Esashi Oiwake Group (Hokkaido) vierailivat Suomessa osana Japanin ja Suomen diplomaatti-suhteiden 90. juhlavuoden tapahtumia. Ryhmä esitti Aleksanterin teatterissa perinteistä japanilaista musiikkia ja japanilaisia kansanlauluja. Helsingistä ryhmä jatkoi esiintymismatkaansa Jyväskylään ja Asikkalaan.

Ryhmän esityksissä osana lavasteita oli  Sogetsu ikebanataiteilija Ms. Shuho Sasakin luoma asetelma.

_________

shuho_sasaki_oksan_taivutus.jpgMs. Sasaki rakensi asetelman ensin Aleksanterin hotellin aulaan ja tätä rakentamista seurasi mm 10 yhdistyksemme jäsentä.

Asetelma rakennettiin Ms. Sasakin suunnittelemaan ns. hovikärrynpyörään. Puusta tehty pyörä painaa noin 60 kg. Oksamateriaalina asetelmassa käytettiin mäntyä, joka oli Liisa Nurmisen pihalta ja vaahteran oksia, jotka puolestaan olivat Irja Launeksen pihalta sekä Gardeniasta saatuja camelian oksia. Kukkina käytettiin Japanin kansallis-kukkaa krysanteemia. Kaiken kruunasi vielä asetelmaan taivutetut bambu-liuskat.

Ms. Sasakin assistenttina toimivat hänen lapsen-lapsensa ja Liisa Nurminen.

Ms. Shuho Sasaki (88 v.) toimii Sapporo Branchin johtajana. Ms. Sasaki on opiskellut ikebanaa sekä Sofu Teshigaharan että Kasumi Teshigaharan johdolla. Hän kertoi ryhmällemme pysyneensä pirteänä nimenomaan ikebanan ansiosta ja suositteli sitä myös muille. Asetelman rakentamisen jälkeen Ms. Shuho Sasaki  esitteli vielä kuvia näyttelystään Sogetsu Kaikanissa vuosi sitten. Teemana hänellä oli Metalli - Lasi – Kukka. Hän oli suunnitellut asetelmassa käytetyt metallimaljakot/kehikot sekä lasiesineet tätä näyttelyasetelmaa varten. Ms. Sasaki ei ole siis pelkästään ikebanataiteilija vaan taitelija laajemmassakin merkityksessä.

Oli ilo seurata hänen työskentelyään.

Lisää kuvia "Kuva-albumissa"